Michael Clayton (2007)


Толкова много филми, толкова много жанрове...от къде да започна..?
За да коментирам трябва да имам пресни впечатления, затова ще се наложи опресняване на "базата данни", което ще бъде забавно начинание. :)
В края на 2007 ни беше поднесено нещо наистина добро, двучасово естетическо зрелище. Трилър от най-високо качество. Хубавото на такива филми е как те грабват от самото начало. Бавно и постепенно, мигането забранено, всички сетива са заострени. Попаднал си във водовъртеж, опасно е, но ти харесва. Идеята на филма не е особено новаторска, всъщност няма нищо ново, но начинът по който е сглобен вътрешния свят на героите и преплитането им един с друг е зашеметяващо. Има истина, и тя е че големите фирми и корпорации са истинските ни господари и всеки който осъзнае това и застане на пътя им, бива "заглушен".
плюсове: режисъор Tony Gilroy - много специфичен поглед
-монолозите на Tom Wilkinson - чиста проба театрално съвършенство
-George Clooney определено е в най-подходящата за него жанрова среда
-Tilda Swinton класа! академията определено не сгреши. адмирации!!!
-сценарий
-завладяваща атмосфера

минуси : размишлявах доста...според много хора бил дълъг, скучен и труден за преглъщане(ако някой от вас има сходни виждания предлагам повече да не посещава този блог, защото такива разминавания ще са много често явление. за всички останали...гледайте го още веднъж :) .

цитат: ``I'm an accomplice! ``You're a manic-depressive! ``I am Shiva, the god of death.


...като допълнение ще вмъкна, дали един филм е добър не е обвързано по никакъв начин с това какво ни харесва и какво не!!!
top