Barfly (1987)


Хенри VIII...не, Хенри III....не, Хенри Форд...не, Хенри Чинаски или с други думи неподражаемия Чарлз Буковски! " Hey, to my friends!!!" "To my friends."
Циничен, остър, безкомпромисен, суров, парлив и мизерно забавен. Среда на широко скроените, на истинските благородници. Дълбок поклон и почит!

Попаднали сте по средата на филмов дебат между псевдо интелектуални критици и трябва да кажете нещо умно за да се впишете. Ето ви едно решение: кажете, че това е най-добрата роля на Мики Рурк. Точно така, чухте ме...рядко герой, актьор, среда и игра са били толкова безумно добре, пресъздадено цяло.Американската мечта е разбита. Да не се вписваш в определени модели и въпреки това да бъдеш щастлив, и да ти върви. Кралят на "неудачниците" , чашата за уискито, гласът на нежелаещите да говорят.



"Sometimes I just get tired of thinking of all the things that I don't wanna do. All the things that I don't wanna be. Places I don't wanna go, like India, like getting my teeth cleaned. Save the whale, all that, I don't understand that."

top