Happy-Go-Lucky (2008)


EN-RA-HA EN-RA-HA EN-RA-HA

В един труден за съществуване и още по-труден за оптимизъм свят, се появява едно необикновено човече(хахаха, така де...по-възхитителен образ не бихте открили никъде). Попи (Сали Хоукинс) e 30 годишна, работи като детска учителка, без гадже, живее заедно с най-добрата си приятелка от колежа. Звучи малко скучно на пръв поглед.
Но в действителност тя е едно огромно кълбо изпълнено с толкова много позитивна енергия, която разпръсква навсякъде. Това е човек, който обича живота повече от всичко друго. Заразяваща непосредственост и позитивизъм. Един толкова радостен образ!!!

Сали Хоукинс спечели Сребърна мечка от тазгодишното Берлинале за най-добра актриса. Номинация Златен глобус за най-добра актриса - мюзикъл или комедия. Филмът също е номиниран в тази категория.
Винаги е интересно и вдъхновяващо да се гледат филмите на един истински творец, какъвто несъмнено е Майк Лий. Той е един от малкото режисьори, които създават своите филми без предварително написан сценарий. Изгражда образите и сюжета работейки с актьорите (няколко месеца репетиции преди снимането), дискутирайки и импровизирайки заедно с тях.
Истинско приключение за усмивката на лицето ти. :)))

top