"Другая сторона" - Михаил Алдашин

Buddy Boy (1999)



Адската болница. Ейдън Джилън, кой по дяволите е той?...каква игра само!!!
Екстремно мрачен поглед върху самотната, социално-дистанцирана душа и опитите за осъществяване на контакт с друго човешко същество, направо те хваща за гушата и те души. Религиозните импулси са страхотно адаптирани с цялостното излъчване на филма. Халюцинирането като борба, която си на път да изгубиш, а поставянето под съмнение на нещата, които виждаш е вид изпитание на вярата. Всичко това пряко обвързано с воайорството и вегетарианството. MEAT IS MURDER! MEAT IS MURDER!
Еманюел Сение, непоносимо привлекателна, колкото до образът на Сал( "доведената майка" на Франсис)...ще се помни дълго.

A Zed & Two Noughts (1985)


Артистичен поглед в търсене на модели и смисъл на живота. Откачен и изпълнен със символизъм, A Zed & Two Noughts е поредната творба на Грийнауей достойна за уважение.
Черен хумор в преследване на доказателствата отвеждащи ни от този свят. Биологията като посредник, а изкуството като вдъхновение. Реализъм нарисуван в симетрия и гниещ в празното пространство между хората.
Не мога да подмина фактологичното определение за смъртта, толкова изящно..."Life: it ends with a swan and a white car, Ford Mercury, registration number NID 26BW, driven by a woman with flaming red hair surrounded by white feathers called Alba Bewick."
Малко клише звучи, но всеки край е начало на нещо, независимо дали то е познато или не.

Serge REGGIANI - Il suffirait de presque rien

Django Reinhardt - Minor Swing

Serge Gainsbourg - The initials BB

top